WWW.ELAZİZ.THE-UP.COM - ELAZIĞLILAR BURADA BULUŞUYOR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ÇORBALAR

4 posters

Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty ÇORBALAR

Mesaj  yelda Ptsi Tem. 02, 2007 8:39 pm

Mercimek Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler
200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz


Yemeğin Tarifi
Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.
ÇORBALAR Ymk_862
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 11:02 am

Köy Çorbası
Malzemeler

1 Çay bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı erişte
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
125 gr margarin
6 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak yeşil mercimeği yıkayıp, 2 saat suda bekletin.
Daha sonra haşlayıp suyunu süzün.
Geniş bir tencerede margarini eritin.
İçine küçük küçük doğranmış atıp kavurun salçayı, suyu ve önceden haşladığınız mercimeği ilave edin.
Çorbayı 15 dakika kadar kaynattıktan sonra erişteyi ve tuzu koyun.
Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
Üzerine kuru naneyi ve kırmızıbiberi de ilave ederek servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 11:04 am

Ayran Çorbası
Malzemeler

1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su

Hazırlanışı
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Tem. 10, 2007 11:05 am

Ezogelin Çorbası
Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
2.5 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı
Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
İçine unu ilave edin.
Unun rengi değişene dek kavurun.
İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
Başka bir tavada yağ eritin.
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:39 am

Domatesli Tel Şehriye Çorbası
MALZEMELER
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:40 am

Kesme Çorba
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çay bardağı un
2 adet iri soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2,5 bardak ayran
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su
köfte malzemeleri :
250 gr kıyma
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:40 am

Köfteli Çorba
MALZEMELER
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek içi
çok az miktarda yumurtanın beyazı
tuz
kara biber
1/2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin.
Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:41 am

Pirpirim Çorbası
MALZEMELER
½ kg semizotu
½ çay bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı nohut
½ çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sos malzemesi:
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı un
5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:42 am

İşkembe Çorbası
MALZEMELER
1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz

HAZIRLANIŞI
Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Salı Ağus. 28, 2007 10:44 am

Pirinçli Domates Çorbası
MALZEMELER
1,5 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
2 kaşık margarin (veya 1 çay bardağı sıvıyağ)
2 adet domates
1 demet maydanoz
1/2 limonun suyu
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Domatesler rendelenir. Yağ tencereye konulur ve domatesler tuz da ilave edilerek hafifçe öldürülür. Üzerine 6-7 bardak kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinç atılır. 20-25 dakika kadar pişirilir. İneceğine yakın limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  yelda Perş. Ekim 04, 2007 11:27 am

ERZİNCAN ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu
-250 gr. kıyma
-1 avuç maydanoz yaprağı
-3 diş sarımsak
-2 soğan
-2- 3 bardak yoğurt
-2 kaşık yağ
-1/4 paket hazır erişte makarna
-1 kaşık salça
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.
yelda
yelda
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Mesaj Sayısı : 2243
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa Yakası
Kayıt tarihi : 02/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  FARUK 23 Cuma Ekim 05, 2007 2:31 pm

Allaaaaah çorba da varmış. Ben iftarda bu bölümdeyim arkadaş.
FARUK 23
FARUK 23
Hudut Kartalı
Hudut Kartalı

Mesaj Sayısı : 731
Kayıt tarihi : 03/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  ece2323 Cuma Ekim 05, 2007 8:22 pm

Bizim diğer sitede arkadaş vardı kulahları çınlasın sen ondan hohhahhaaaoo da beleşcimişsin valla onu solladın
ece2323
ece2323
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 899
Nereden Katılıyor? : İstanbul Avrupa yakası
Meslek : Eğitim
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

ÇORBALAR Empty Geri: ÇORBALAR

Mesaj  Teşkilat-ı Mahsusa Cuma Ekim 05, 2007 11:57 pm

offf offfff acıktırdız adamı yav neyse bi yemek yiyemde yatam. cheesy
Teşkilat-ı Mahsusa
Teşkilat-ı Mahsusa
Moderatör
Moderatör

Mesaj Sayısı : 759
Yaş : 41
Kayıt tarihi : 04/07/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz